BIZNIS BROKER

Vas zanimajo tematike, kot so prodaja podjetja, vrednotenje podjetja ali prevzem delujočega podjetja. Na tem spletnem mestu boste našli razmišljanja in prispevke, ki so plod večletnih izkušenj avtorja na področju vrednotenja, prodaje in prevzemov zasebnih podjetij.

Postopek prodaje podjetja

Priprava na prodajo

Prvi korak pri prodaji podjetja je prilagoditev finančnih poročil. Iz vaših uradnih izkazov izločimo nepomembne in vključimo za prodajo ključne podatke.

Vrednotenje podjetja

Uporabimo vsaj dve različni metodi vrednotenja podjetja, ki sta nato lahko podlaga za določitev izhodiščne cene pri prodaji vašega podjetja.

Oglaševanje prodaje

Pripravimo ustrezne  materiale za predstavitev podjetja, s katerimi boste lahko ponudbo na diskreten način predstavili potencialnim kupcem.

Kvalifikacija kupcev

Na podlagi razgovorov in javno dostopnih podatkov ločimo firbce od kvalificiranih kupcev, ki so nakupa vašega podjetja tudi finančno zmožni.

Ogledi podjetja

Kvalificiranim potencialnim kupcem predstavimo vaše podjetje in poslovne procese, še pred tem pa podpis dogovora o varovanju zaupnih podatkov.

Pogajanja

Predmet pogajanj ni le cena. Pogajamo se tudi glede ostalih pogojev za prodajo podjetja. Naš cilj in fokus je ves čas prodaja vašega podjetja.

Skrbni pregled

Kupec se bo želel prepričati, da ne kupuje mačka v žaklju. Svoje trditve podprite z dokumenti in kupcu omogočite vpogled v pripravljeno dokumentacijo.

Zaključek posla

Pomoč pravnika pri pripravi pogodbe za prodajo poslovnega deleža oz. poslovnih sredstev. Poskrbite le še za korekten prenos dejavnosti na kupca.

 

 

Potrebujete pomoč pri prodaji vašega podjetja?

>>Kontaktirajte nas!<<

Resize text-+=