BIZNIS BROKER

Vas zanimajo tematike, kot so prodaja podjetja, vrednotenje podjetja ali prevzem delujočega podjetja. Na tem spletnem mestu boste našli razmišljanja in prispevke, ki so plod večletnih izkušenj avtorja na področju vrednotenja, prodaje in prevzemov zasebnih podjetij.

Nakup podjetja

Ob misli na samostojno poslovno pot ponavadi najprej pomislimo na ustanovitev podjetja in vse izzive povezane z pričetkom poslovanja, od birokracije do iskanja prvih strank in trženja izdelkov oz. storitev.

Obstaja pa tudi druga možnost – nakup podjetja

Z nakupom delujočega podjetja z utečenimi posli prevzamete že izoblikovano ponudbo izdelkov oz. storitev, redne kupce, prepoznavnost na trgu in obstoječ denarni tok.

Nakup delujočega podjetja je lahko hitrejši, manj tvegan in tudi cenejši pričetek opravljanja dejavnosti. Največja slovenska baza podjetij, ki so naprodaj je portal BorzaPosla.si, na katerem boste našli priložnosti za nakup mnogih že delujočih podjetij.

Seveda pa je ob tem potrebno paziti na pasti, ki se lahko pojavijo ob nakupu podjetja, saj kupujete živ organizem z zgodovino, ki pa ni nujno vedno čista.

Ne zaletite se torej v prvo priložnost, ki se vam ponuja, naj bo nakup utečenega podjetja vaša dolgoročna investicija in jo temu primerno tudi obravnavajte. Opravite domačo nalogo in skrbno preglejte poslovanje podjetja predno se odločite za nakup.

Resize text-+=